lekker gek - Reisverslag uit Nijmegen, Nederland van Dick & Ellen Verstegen - WaarBenJij.nu lekker gek - Reisverslag uit Nijmegen, Nederland van Dick & Ellen Verstegen - WaarBenJij.nu

lekker gek

Door: Ellen

Blijf op de hoogte en volg Dick & Ellen

24 Oktober 2013 | Nederland, Nijmegen

Ik lijk wel gek, zegt een vriendin.

Ik loop weer in Berg en Dal de berg af naar Beek. En lift terug de berg weer op. Dan loop ik weer naar beneden, en lift terug omhoog. En nog eens en nog eens.........

Ik maak gekke, leuke, verrassende, ontroerende, droevige dingen mee en geniet er enorm van. Het is écht ontzettend leuk. Maar na vijf kwartier loop ik behoorlijk mank. Ik had dus veel eerder gek moeten gaan doen ! Afdalingen zijn zwaar.

Gek ? Misschien wél gek dat ik inmiddels ruim 100 uur getraind heb en vele tienduizenden kniebuigingen heb gemaakt, om één week in de Himalaya te kunnen lopen. Dick gaat met de jeep, ik ga (alleen ja) lopen. Nou maar hopen dat mijn knie dat ook wil, en dat ik kan slapen, zodat ze me niet nóg eens met de helicopter uit de bergen hoeven te komen halen. Ons geld is op........

Hom en Lauren skypen zo. Ik ga de Liebestraum voor hen spelen. Daar heb ik honderden uren op geoefend. Dát is nogal gek ja. Dat was altijd een soort ideaal van me : om die óóit eens te kunnen spelen. En nu is hij voor Hom en Lauren. Laat mij maar gek zijn.

Morgen vertrekken we. Ik met vier truien en twee jassen aan. Gek ? Het is een deel van de kleren die we ingezameld hebben voor mensen in Nepal die ze goed kunnen gebruiken. In het vliegtuig trek ik ze uit. En in Nepal laat ik ze achter.

En dan zijn we er zaterdag. Kathmandu. De stad die op een vuilnisbelt begint te lijken. De rivier is zwart en één grote vieze troep. Er hangt zóveel smog dat de zon er nooit schijnt. Kinderen tekenen grijze luchten. Het lawaai is oorverdovend. Overal bedelaars, armoede, stank, ellende. De stad en het land waar mijn hart breekt maar ook nog steeds verliefd op is. Dat lijkt wel gek ja. Maar wie er geweest is begrijpt het.

Gek is het ook om de dag voor vertrek nog te gaan schrijven. Daar stop ik nu mee. Ik kon het niet laten.

Gek zijn is heerlijk. Ik kan het aanbevelen. Doe eens gek.

(de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik ook gektes heb waar ik niet van geniet. Maar daar vertel ik nu niet over)

• 24 Oktober 2013 - 19:22

Jos Hoebe:

Wat een mooi soort gekte. Ga lekker gek verder zo, dat is zo gek nog niet.
    Een te gekke reis, een prachtig en indrukwekkend huwelijksceremonie vol symboliek en alle liefde op jullie pad.
    kus,
    Jos

• 24 Oktober 2013 - 22:03

Hennita:

Lieve gekke ellen,

ik wens je een hele slaapverwekkende vliegreis zodat je helemaal fris in dat grijze katmandu aankomt.

Love you. heb 't goed samen en take care

• 24 Oktober 2013 - 22:27

Michiel:

goeie reis met stevige niet knikkende knietjes

• 25 Oktober 2013 - 08:40

Ellen Eggerdink:

Naam genoot je bent geweldig TE GEK. Ben jaloers.
    Wens jullie een inspirerende tijd. Warme groet.

• 28 Oktober 2013 - 06:36

Karel Klumpers:

Ha gekkie,
    Spannend hè, dit gekke leven. Vanmorgen las ik bij Osho: alleen bewustzijn telt, want dat is het enige wat we mee kunnen nemen als we ons lichaam gaan verlaten.
    Tja.
    Ellen, ik hou van je.
    Geniet van je weg.
    Kom heel terug.
    Dan kunnen we weer 's dinges doen.
    En bijpraten.
    Karel

Dick & Ellen

We zijn weer in Nepal, dat ons intussen best vertrouwd is. Destijds, dat is inmiddels 6 jaar geleden zei Dick: We gaan er een jaar tussenuit. Ellen en ik. Sabbatical noemen ze dat. Ellen is al eerder in Nepal en India geweest en daar gaan we nu, om te beginnen, ook weer heen. We gingen toen met een bijzondere opdracht van het Boeddhistisch kwartaalblad Vorm en Leegte, waarvoor ik o.m. een column schrijf en met de Boeddhistische uitegverij Asoka, met Stichting Vajra en met mijn zencentrum Zazen Foundation. Ellen: Nu ik, zolang weg ga, wordt het extra voelbaar dat veel mensen me dierbaar zijn. Twintig jaar geleden schreef ik "rondzendbrieven", die mijn moeder copieerde en doorstuurde. Soms duurde het maanden voor ik antwoord kreeg. Dankzij dit medium lijkt de afstand naar jullie nu een stuk kleiner! Achteraf zijn Ellen en ik tussen 2007 en nu vier keer in Nepal geweest en hebben we ongeveer 80 dagen in de bergen gelopen. Dick heeft een boek geschreven dat 'De tocht van het hart' heet en dat zich voor een flink deel afspeelt in Nepal en India. EN; we zijn inmiddels getrouwd. Sinds 2011. Mijn zencentrum is nu gevestigd in Nijmegen waar we ook wonen. Zie www.zennijmegen.nl. En we hebben een fors waterproject opgezet in de Kaski-regio: de aanleg van een compleet waterleidingstelsel voor ca 14.00 mensen in drie dorpen op de heuvels boven Pokhara.