Schok - Reisverslag uit New Delhi, India van Dick & Ellen Verstegen - WaarBenJij.nu Schok - Reisverslag uit New Delhi, India van Dick & Ellen Verstegen - WaarBenJij.nu

Schok

Door: Ellen

Blijf op de hoogte en volg Dick & Ellen

20 September 2007 | India, New Delhi

Even vertellen dat we goed aangekomen zijn! En India is weer niet te beschrijven vol. Vol lawaai, stank, chaos, troep, smog,haast onvoorstelbare armoede en levensgevaarlijk verkeer (de enige verkeersregel lijkt het rode stoplicht te zijn).
Tegelijkertijd is het ZO fascinerend dat we er tot nu toe graag zijn. Het door ons tevoren geboekte hotel (vergissing?) deed ons van buiten en van binnen even schrikken, maar de overgang is sowieso een schok, ook al ben ik hier niet voor het eerst.
Over onze eerste twee dagen hier is al een boek te schrijven, maar ik weet niet hoe, zonder een overvloed van woorden. Dit was in elk geval de inleiding. Ik hoop dat Dick het overneemt.

• 20 September 2007 - 17:52

Michiel:

blij weer een bericht te ontvangen en jullie in goede doen aan te treffen, een vriend van mij is net terug uit Delhi, hij was ook onderste boven van India, maar weer om andere redenen.
    Ik ben blij voor jullie om daar de heerlijke sfeer (maar vol tegenstrijdigheden) te proeven.
    Sterkte maar weer en veel genoegen en het ga jullie goed

• 20 September 2007 - 22:59

Jos Hoebe:

Dat is een mooi begin zonder einde. Laat het maar lekker zo zijn dat zijn. er zullen nog een paar schocks volgen. de eerste van buitenaf, de tweede van binnenuit en de derde die jullie werkelijk in beweging zal brengen, als jullie de tweede schok bereid zijn te laten zijn en ten volle te leven. waar over ik spreek? dat vertel ik jullie graag een keer als jullie weer hier zijn. ik wens juliie veel spannende dingen. en jullie weten het: ontspannen is geoon niet spannen. een niet-actie. echt zen vol zin: de echt onzen. dag lieverds. dikke kus ook van birgit.

• 21 September 2007 - 09:25

Rian:

Hallo Dick en Ellen,

Fijn om met jullie mee te kunnen reizen. Heb het goed,take care en tot een volgend bericht. Ik zie er naar uit.

Veel liefs

Rian

• 21 September 2007 - 13:05

Gerard:

Nou, je bent al aan dat boek begonnen. Ik zou het schrijven, Ellen. Ooit ben je zo blij met alles wat je waarnam en op-tekende, al verkeerde je in een shock. Morgen klinkt in Nijmegen's straten 'No coming no going' en 'Nothing is said, nothing is done, but the heart is dancing in silence'.
    Hai! Groetjes ook voor Dick

• 22 September 2007 - 12:22

Karin Van Santen:

Hallo Dick en Ellen,

heb net jullie weblog ontdekt. Wat fijn om zo met jullie mee te kunnen reizen.
    Dat vergoed voor mij het gemis van Dick op de Maandagavond.Ik wens jullie alle goeds.

Liefs,Karin

• 23 September 2007 - 19:41

Paul:

Hallo,
    ik heb zojuist dit bericht aan onze moeder voorgelezen.
    Groet,
    Paul

Dick & Ellen

We zijn weer in Nepal, dat ons intussen best vertrouwd is. Destijds, dat is inmiddels 6 jaar geleden zei Dick: We gaan er een jaar tussenuit. Ellen en ik. Sabbatical noemen ze dat. Ellen is al eerder in Nepal en India geweest en daar gaan we nu, om te beginnen, ook weer heen. We gingen toen met een bijzondere opdracht van het Boeddhistisch kwartaalblad Vorm en Leegte, waarvoor ik o.m. een column schrijf en met de Boeddhistische uitegverij Asoka, met Stichting Vajra en met mijn zencentrum Zazen Foundation. Ellen: Nu ik, zolang weg ga, wordt het extra voelbaar dat veel mensen me dierbaar zijn. Twintig jaar geleden schreef ik "rondzendbrieven", die mijn moeder copieerde en doorstuurde. Soms duurde het maanden voor ik antwoord kreeg. Dankzij dit medium lijkt de afstand naar jullie nu een stuk kleiner! Achteraf zijn Ellen en ik tussen 2007 en nu vier keer in Nepal geweest en hebben we ongeveer 80 dagen in de bergen gelopen. Dick heeft een boek geschreven dat 'De tocht van het hart' heet en dat zich voor een flink deel afspeelt in Nepal en India. EN; we zijn inmiddels getrouwd. Sinds 2011. Mijn zencentrum is nu gevestigd in Nijmegen waar we ook wonen. Zie www.zennijmegen.nl. En we hebben een fors waterproject opgezet in de Kaski-regio: de aanleg van een compleet waterleidingstelsel voor ca 14.00 mensen in drie dorpen op de heuvels boven Pokhara.