Anders
Door: Ellen
Blijf op de hoogte en volg Dick & Ellen
13 September 2007 | Spanje, Madrid
Even dag zeggen voordat we echt ver weg gaan. Het voelt voor mij opnieuw een beetje als afscheid nemen…..al veranderen nu voornamelijk nog slechts de richting en de afstand. En lijkt Azie VEEL dichterbij dan 20 jaar geleden, toen ik het gevoel had op een andere planeet te zijn. Antwoorden op brieven kwamen soms pas maanden later.
We proberen met een open houding in wat soms voelt als het diepe te springen. Het wordt toch anders dan je tevoren zou bedenken. Dat is altijd zo natuurlijk, maar misschien in Azie nog meer. De plannen veranderen nu al regelmatig en hier is ook heel anders ‘gelopen’ dan we dachten. We kwamen hier om te lopen, om te oefenen voor Nepal, maar het liep heel anders. Mijn knie werd helemaal onverwacht (ik heb me suf getraind in een poging dit te voorkomen) weer reumatisch waardoor we heel weinig hebben kunnen wandelen. Mijn toch al bijgestelde plannen voor Nepal gaan wellicht niet door, maar we gaan wel en willen genieten van wat er toch nog kan. Het kost me soms het nodige verdriet en verzet (het wandelen in Nepal was waar ik me het meest op verheugde), maar dat hoort voor mij bij de weg naar acceptatie, merk ik.
En als je dan toch niet kan lopen, zit je hier beslist niet slecht ! Prachtig huis, een tuin met vijgen en amandelen om te plukken, veel stilte, heerlijke stranden, en gisteren hadden we dolfijnen rond de boot waarop we een tocht op zee maakten!
A.s. dinsdag (18 sept.) vliegen we naar New Delhi, en 5 dagen later naar Kathmandu.
Dan zeg ik voor nu dag, en dank voor al die hele lieve mailtjes die ik heb ontvangen ! Heerlijk is dat, ook trouwens om te horen hoe het met iedereen ‘thuis’ is ! Bedankt !
Tot in Azie
liefs van Ellen
13 September 2007 - 17:04
Michiel:
laat je gaan, laat los, plan niet teveel, alle verwachtingen doen je de das om, weggooien en inderdaad geniet van wat is.
veel plezier samen en leuk om van die blauwe nagel te lezen, leedvermaak is een geschenk, dank je Dick!
en het allerbeste, misschien is het leuk als je op die dolfijn springt, vinden ze heerlijk en leuk, doe het voorzichtig -
18 September 2007 - 08:36
Hein Van Der Hulst:
Vandaag, 3e dinsdag van september: onze koningin maakt haar tour in Den Haag en de andere koningin vetrekt nu echt, samen met haar prins op het witte paard...
lieve mensen, een goede reis. liefs hein